onsdag 11. mai 2011

MISJONÆRBARNAS SUPERSHOW



I desember hadde vi på stasjonen felles fremvisning av julekalenderen ”Barnas superjul ” for alle de norske barna. Da fikk Delphine, som jobber som feriehusansvarlig, en idé om å lage ”Misjonærbarnas supershow”. En liten dokumentarfilm som viser litt hvordan barna opplever det å vokse opp i brytningen mellom to kulturer.

Annenhver tirsdag samler Delphine barna hvor de synger og danser sammen, har teater og leker. Og ofte har Delphine videokameraet klart og fanger på film barnas egne tolkninger av livet i Kamerun. De viser hvordan man danser på afrikansk, hvordan de leker i Kamerun, hvordan de spiller trommer og synger kamerunske sanger, og med barnas egne ord forklarer de ulike kamerunske fenomen og sin hverdag i Afrika.

Og i går hadde de ordentlig skolekjøkken bak huset vårt, hvor både de norske og de kamerunske barna lagde den tradisjonelle retten couscous med goumbo-saus sammen over åpen ild, slik man lager mat her i Kamerun. Etterpå satte de seg på stråmatter og spiste sammen fra samme fat med fingrene, slik man deler et måltid her i Kamerun. Og alt ble fanget på film.

Vi andre gleder oss veldig til å se filmen ”Misjonærbarnas Supershow”.












Ingen kommentarer: