mandag 18. juni 2012

ENDA NOEN GULLKORNSamuel idet mamma har invitert en del gjester hjem:
”Mamma, hvis du har lyst å si noe til alle disse menneskene her, så kan du godt bare si til meg på norsk hva du vil si og så skal jeg si det til dem på fransk, siden du ikke er så god i fransk. Jeg er jo mye bedre enn deg, vet du, så jeg kan hjelpe deg.” Dermed var Samuel den selvutnevte tolken for kvelden.

Samuel idet mamma skal klippe håret hans:
”Mamma, nå må du klippe det skikkelig kort slik at det ser ut som om jeg har barbert hodet, for da ser jeg ut som kamerunerne.”

Ungene sitter i sofaen og ser TV idet Aaron roper ut:
”Æsj, hvem har prompa?” Alle peker på Theodor som prøver å vri seg unna med å skylde på mamma. Da kommer det bestemt fra Samuel: ”Nei, det går jo ikke an, Theodor. Alle vet jo at jenter ikke kan prompe, de lukter aldri vondt!” Så det så. Med andre ord: Samuel er en ordentlig gentleman.

Theodor spiser kveldsmat og vil ha brunost på skiva:
”Men, mamma, du har glemt å ta ut ostestøvelen, eller hva i all verden det nå heter på norsk….”

Samuel spør Delphine og de andre i musikk-klubben da sommerferien nærmer seg:
”Kan vi ikke be for mamma, Delphine”. ”Åh, hvorfor det?” spør Delphine. ”Vi må be om at hun ikke blir fattig, Vi skal nemlig til Norge og mamma har bare Kamerun-penger og ikke norske kroner. Får ingenting for Kamerun-pengene i Norge, skjønner du, så da blir hun fattig.”

Da vi kom hjem etter siste skoledag før sommerferien konstaterte Theodor at det nå var over tre måneder til han skulle tilbake på skolen.
"Hva?" kommer det forskrekka fra Samuel. "Skal jeg tilbake til skolen? Skal jeg gå flere år? Er jeg ikke ferdig nå da, jeg er jo best i klassen?" Han har skjønt poenget med å slutte når man er på topp.

Pappa prøver seg på en ny rett til kveldsmaten, og Samuel prøver villig vekk nye smaker. Men selv om Samuel egentlig ikke var så begeistret og ikke orker å spise mer så sier han allikevel høflig til sin far:
”Det var godt altså, pappa. Det var egentlig kjempe godt hadde det bare hatt en annen smak”.
At Samuel er en gentleman er det ingen tvil om her i huset.

Idet vi går ut av flyplassen i Haugesund og en iskald vind biter i ansiktet, kommer det fra Aaron:
”Nå skjønner jeg hvorfor du, mamma, og pappa heller vil bo i Kamerun; I Norge er det jo iskaldt jo.”

Samuel trøster lillebror Aaron etter at både Samuel og Theodor ble rangert som best i klassen mens Aaron kom som nr to i sin klasse:
”Det er ikke så farlig, Aaron, for nå er det er lang sommerferie, og etter sommerferien har han som er best i din klasse glemt alt og da blir du best i din klasse du også.”

Samuel i bilen etter å ha vært på lekeland:
”Mamma, jeg vet det koster mange penger å ta oss med på lekeland og sånn, og jeg synes det er kjempe gøy. Men jeg skal ikke mase om å gå dit igjen, for jeg vil at du skal bruke pengene dine på hjelpe de i Kamerun også.” Da ble mamma veldig rørt.

Rett før sommerferien i Norge så sier Theodor:
”Nå skal vi snart reise til Bestefar.” ”Bestefar?” spør Samuel. ”Ja, Beste er jo bestefaren vår, det er jo derfor vi kaller ham Beste,” forklarer Theodor. ”Nei, Theodor, du skjønner ingenting du,” fortsetter Samuel. ”Beste heter Beste fordi han er den beste av alle til å lage mat. Det har ingenting med bestefar å gjøre.”

Samuel i baksetet på bilen:
”Mamma, hvis du vil bli tatt bilde av så har politiet satt opp fotobokser hvor man kan få tatt bildet sitt. Da bare kjører du litt fort forbi boksen og så tar de bildet av deg og så får du bildet i posten. Men jeg tror det er litt dyrt da….” Altså har politiet vært så vennlige å sette opp en fotoservice langs veiene i Norge. Ikke verst…

Aaron til sin mor:
”Mamma, du er den finaste dama mellom Dalsfjorden og Stryn”.

Klikk på disse linkene for å lese flere gullkorn:

02.02.2012

23.10.2012

28.02.2011

22.01.2011

3 kommentarer:

Maria Hafskjär sa...

Haha, vilka fantastiska barn du har Sandra. Kram på er

//Kusin Maria

Anonym sa...

Herlig

Erle

mangor sa...

Fantastisk kjekt å lesa ser frem til flere GULLKORN ;-)