torsdag 22. september 2011

BARNEPROGRAMMET PÅ STASJONEN



Da er årets barneprogram på stasjonen i gang for fult, Og det er utrolig fascinerende å se og oppleve den enorme entusiasmen som både deltagere og ledere utviser.

På onsdager har vi nå startet opp fotballtrening for gutter og jenter på stasjonen i alderen 6-8 år. Her er Simplice ansvarlig trener, men ettåringene Runar og Kristian bidrar til både planlegging og gjennomføring av treningen. Og hvem vet, kanskje de en dag kan få spille en ordentlig kamp mot et annet lag?

På torsdager har vi startet opp musikk-klubb sammen med søndagsskolen. Her er det Delphine sammen med søndagsskolelærerne som er ansvarlige. Målet med denne klubben er at barna skal synge, danse og spille tradisjonelle instrument sammen. Jeg hørte dem lang vei fra da jeg kom hjem fra sykehuset i ettermiddag, og det var så vidt jeg klarte å holde tårene tilbake da jeg gikk for å ta bilder av gjengen. For hvilken glede og utstråling disse barna viste. Helt fantastisk. Familien Aasen har lagt ut et lite videoklipp på sin blogg som dere kan sjekke ut her. Og hvem vet, kanskje de en dag kan holde sin egen konsert?

Og på fredager er det sportsklubb for barna på stasjonen. I år som i fjor er Bosco ansvarlig for sportsklubben, men også her trør Runar og Kristian hjelpende til. I år skal barna få lov til å prøve seg på ulike sportsaktiviteter, og det er fantastisk å se hvor ivrige de blir bare av å få spille innebandy ute. De fleste har jo ikke stort med leker, og alt annet enn en fotball er jo en sjeldenhet.

Lørdag er nok en programfri dag, og søndag er det både søndagsskole og bønnehytte på stasjonen. Og når barna er godt i gang med sitt er det lettere for mor og far å holde i gang med alt det som vi skulle ha gjort…. Og at barna trives er jo en forutsetning for alt det andre for oss her ute…











































tirsdag 13. september 2011

HVERDAGSGLIMT



Dette er et lite innlegg til Beste og tanter og onkler. Samuel vil nemlig gjerne vise dere alle hvor stor han er blitt. Ikke bare har han vokst ut av buksene sine i sommer og blitt lang og skral. Han har også lært seg å sykle og sykler nå rundt på stasjonen som en reser. Og i tillegg har han mistet sin første tann. Pengene han fikk for tanna har han allerede delt med brødrene sine, og resten har han delt ut på stasjonen til vaktene. En ordentlig godgutt som synes det er stas å være med Bosco både på søndagsskolen og hjemme.

Aaron går og rikser på tennene sine til stadighet i håp om at en kanskje snart vil dette ut. Han vil også være stor som Samuel, og litt lommepenger er aldri feil. Får mye for 100 francs her. Men sjørøvere er de fortsatt begge to, og graver stadig etter skatter mens Simplice rett som der er blir holdt som fange....
















mandag 5. september 2011

FØRSTE DAG I FØRSTE KLASSE

I dag begynte skolen her i Kamerun, og alle tre guttene våre var ganske spente da vi pakka skolesekken og dro til Amity Primary School på morgenen. Theodor begynte i tredje klasse og traff igjen alle vennen sine fra i fjor. Det som var mest spennende for ham var hvilken lærer han skulle få i år, for de skulle skifte lærer.

Men for både Aaron og Samuel var overgangen noe større. De begynte nemlig begge to i første klasse i dag, fra nursery til primary. Aaron visstnok ett år for tidlig, men det er man ikke så nøye med her i Afrika. Aaron begynte nemlig ett år for tidlig på nursery school, mest for at Samuel og Aaron skulle få være sammen. Tanken var da at Aaron kunne gå et år omigjen på nursery, men i og med at han er blant de tre beste i klassen så insisterte læreren på at han måtte få begynne i første klasse han også. Så da ble det slik.

Men i år har vi delt Aaron og Samuel slik at de går i hver sin klasse, en i 1A og en i 1B. De kjenner nok de fleste i klassen fra nursery-tiden, men noen nye elever er det alltid i første klasse allikevel. I skrivende stund er guttene fortsatt på skolen, og jeg sitter spent og bare venter på at klokka skal bli der slik at jeg kan hente dem for å høre hvordan de har hatt det. Mor er nok minst like, om ikke mer, spent enn guttene.

Men det er ikke bare Amity som har begynt. Både Theodor og Samuel er i år elever på Globalskolen.no. En internettbasert kompletterende norsk skole, hvor de norske fagene blir ivaretatt slik at overgangen til en norsk skole skal bli lettere når den tid kommer. Dette året er det ettåringene Kristian og Runar som er ansvarlige hjelpelærere, og jeg tror de alle hadde det gøy også på første globalskoledag. Men på denne skolen kan ikke Aaron begynne ett år for tidlig, så i mens globalskolen foregår må han ta til takke med fotballen. Han var ikke så veldig lei seg for det...