onsdag 17. februar 2010

VERDENS MERKEDAG FOR DE SPEDALSKE



31. januar er verdens merkedag for de spedalske. Dette var vi med og markerte på Foubarka Spedalskesenter like utenfor Mbe, ca en times kjøring fra Ngaoundere. På dette senteret bor det ca 20 spedalske sammen med sine familier. NMS var de som startet dette senteret i sin tid, og idag støtter NMS fortsatt dette senteret selv om alle de som bor her for lengst er ferdigbehandlet for sykdommen. Likevel er de fleste som bor her preget av sykdommen, og mange mange mangler fingrer og førlighet til selv å klare å dyke og forsørge seg selv. At de derfor fortsatt får bo på dette senteret er til stor hjelp for disse menneskene, som nå begynner å bli gamle.

For en del år tilbake ble de spedalske sendt på egne spedalskesentre som dette for å bli behandlet, men idag, blir de få tilfellene som er av lepra i Kamerun behandlet i hjemmene og fulgt opp av lokalt helsepersonell.

På verdens merkedag for de spedalske så markeres dette med en gudstjeneste på senteret, og i år var også biskopen til stedet. Før denne dagen har man på sykehuset i Ngaoundere samlet inn både penger og mat som de etter gudstjenesten deler ut til de som bor her. Siden de fleste som bor her begynner å bli gamle, og siden de har nedsatt førlighet så er de helt avhengig av den hjelpen de får av familien sin til å dyrke åkeren. Og at en slik gave som de får på denne dagen kommer godt med er det ingen tvil om.

Det ble en fin markering av verdens merkedag for spedalske.





























































































Måtte bare ta med et bilde av Theodor til slutt. Han er litt stolt av at han vokser til, og det synes nå også på tennene.






1 kommentar:

T!NA - Hope Forevere sa...

Utrolig bra blogg !!! og bar info :)