torsdag 2. mai 2013

1.MAI-FEST I KAMERUN



Mai-måned er en måned som står i festens tegn også her i Kamerun. Det hele begynnet med 1.mai-festen, som er arbeidernes store festdag. Hos oss på misjonsstasjonen begynner det faktisk noen dager før. For i slutten av april har det de siste årene blitt organisert en stor dugnadsdag hvor opprydning på stasjonen  står på programmet. Dette er en dugnad hvor både lokalt ansatte og misjonærer jobber sammen. For hver mann som møter opp på dugnad tildeles det en sum fra NMS som da går til å finansiere festmiddagen som avholdes på stasjonen 1.mai.

Selve festdagen begynner med at alle ansatte marsjerer i tog med egne t-skjorter lagd for anledningen foran byens høye herrer nede på byens festplass. Her er også NMS representert gjennom våre lokale ansatte som jobber som vakter, vedlikeholdsarbeidere, kjøkkenpersonale hos misjonærene og kontoransatte. Mens misjonærene står på sidelinja og heier de stolt fram.

Etter marsjeringen er det festmiddag på stasjonen hvor alle misjonærerer og ansatte spiser sammen og hvor taler holdes. En flott anledning for oss alle til både å gjøre noe praktisk sammen på stasjonen og deretter sette oss ned sammen og dele et flott måltid etter en flott festsdag i byen. 















Ingen kommentarer: