lørdag 25. mai 2013

MORSDAGSUKA

Kvinnene klare før avreise

Siste søndagen i mai er morsdagen her i Kamerun, og hele uka før morsdagen kalles for morsdagsuka.

Femmes Pour Christ  (kvinnegruppa ”Kvinner for Kristus”) hadde derfor bestemt seg for å benytte denne uka til å markere sitt sosiale arbeid. Pengene de hadde samlet inn i hjelpekassen dette året skulle blant annet gå til å gi en helt ny menighet nye benker til kirken deres.

Like utenfor Ngaoundere ligger en liten landsby kalt Youkou. Noen av landsbybeoerne har flyttet nærmere Ngaoundere, og dermed opprettet en ny landsby like i nærheten av Youkou. Denne har de kalt Youkou Carrefour  (Krysset til Youkou) siden den ligger rett i veikrysset hvor man kjører inn til Youkou.

Landsbyen har bygd seg en liten kirke, men kirka har forstatt ikke benker og vinduer. Det er en enkel jordhytte med stråtak.
FPC fikk derfor lagd 10 kirkebenker til denne nye menigheten, og i tillegg hadde de med en konvolutt med penger for å hjelpe menigheten med vinduer og dører til kirken.

Kvinnesterke møtte de opp den søndagen vi skulle ut for å overrekke denne gaven, og vi var tre fulle biler som kjørte ut til Youkou Carrefour.

Det ble en fin pinsegudstjeneste i den lille enkle kirka, og det ble stor glede da gaven fra FPC ble overrakt. Menigheten hadde også tilbredt varm mat til alle kvinnene som kom.

På søndag skal morsdagssøndagen også markeres i kirken her. Dette gjøres ved at det er bare kvinner som har ansvaret for gudstjenesten. Det er en kvinne som leder, en annen som preker, kvinnegruppa som synger og bare kvinnelige diakoner på denne søndagen. Og menigheten møter mannsterke opp, for både kvinner og menn i menigheten vil gjerne støtte sine mødrene og høre hva de har å dele med dem.

Ja, så morsdagssøndagen  i morgen med egen morsdags-gudstjeneste er nok en fest i mai som vi gleder oss til.

Kirkebenkene lasted opp på pick-up'en

FPC går i prosesjon inn i kirken



Denne nye kirken i Youkou Carrefour



Meg og Laila



Benkene lastes av bilen

Det ble en høytidelig overrekelse




Menigheten rundt benkene

Ingen kommentarer: