lørdag 1. juni 2013

ENDELIG: ”ONKEL LOGISTIC” ER FERDIG OG INSTALLERT



Etter over ett års jobbing har vi endelig nådd målet. Software-programmet  til Service Pharmaceutique kalt ”Onkel Logistic” er endelig ferdig og intallert på avdelingen. Programmet har fått navnet etter Werner, som alle kaller for "Onkel", siden de har problemer med å uttale navnet hans.

Vi er utrolig fornøyde og takknemlige for å ha ferdigstilt dette arbeidet. Og ikke minst er vi fornøyde fordi avdelingen nå endelig, etter mer enn 3 års venting, har kunnet ta i bruk et så viktig verktøy for deres arbeid.

Det er et mirakel at vi har lykkes i dette arbeidet. Når jeg startet dette arbeidet kunne jeg hverken Excel eller Access, men jeg mente bestemt at dette bare måtte vi få til. Så i tro startet jeg. Først med en Excel-versjon, som senere ble begynnelsen på et større Access-program. Et arbeid som idag har resultert i et funskjonelt (og jeg tør faktisk påstå, takket være Werner, et ganske så profesjonelt) logistikk-program for Service Pharmaceutique.

Det har vært mye arbeid, og noen intense måneder her på slutten etter at Werner, min bror som faktisk er programmerer, kom ut etter jul for å hjelpe meg å ferdigstille dette programmet. Uten han ville vi aldri nådd målet. Jeg lagde nemlig bare skjelettet til programmet og hadde en klar tanke på hvordan programmet måtte fungere, mens det er han som faktisk har fylt det med funskjonaliteter.

Forrige torsdag hadde vi det tredje og siste test-seminaret av programmet. Her hadde vi først en gjennomgang av prosedyrene og prosessene programmet legger opp til. Altså en helt konkret gjennomgang av hvem gjør hva og hvordan, step-by-step. Deretter var det en lengre test-seanse av programmet der vi sammen testet ut funskjonalitetene i programmet, og hvor personalet fikk opplæring i bruken av det.

Tirsdagen etter var det den praktiskte installasjonen på avdelingen. Her fikk vi god hjelp av Daouda, som er nettverksansvarlig på sykehuset. Daouda vil også få et spesielt oppfølgingsansvar av programmet og bruken av det i fortsettelsen.

Alle dataene fra januar til april har vi lagt inn i systemet programmatisk. Men alle dataene for mai-måned ble lagt inn av personalet selv manuelt på en todagers workshop på onsdag og tordag. Dette gjorde vi også for at personalet under veiledning skulle få øvelse med bruken av programmet.

På fredag ble det så gjort vareoptelling på lageret og alle disse datene ble så sammenlignet med de dataene vi nå har i systemet. Altså den teoretiske stocken kontra den fysiske stocken. Her ble det avdekket en del feil, og det blir en hel del jobbing i helgen for å korrigere. Men dette viser jo bare hvor stort behovet er for å ha et program hvor alle data blir registert og som raskt kan gjøre en analyse av disse for å vite akkurat hvor det blir gjort feil. Og ikke minst så kan systemet nå fortelle også hvem som er ansvarlig for feilene, eller hvem som ikke har gjort jobben sin. 

På mandag 3.juni, blir derfor den store D-dagen hvor softwaren lanseres på ordentlig og tas i bruk for fult. Utrolig spennende. Jeg og Werner kommer til å være tilstede og følge bruken nøye denne måneden, samtidig som vi håper å rekke å lage en litt endret versjon som også sykehuset i Ngaoundere kan bruke for å følge medisinforbruket sitt ut til den enkelte avdelingen. Rundt den 10. juli drar vi nemlig til Norge..... Dette blir en spennende måned. ...Tvi tvi.

Hilsen en utrolig letta og fornøyd og veldig takknemlig misjonær. Gud er god!!!


Illustrasjon av personalet på avdelingen
Hvem gjør hva step by step







Siste test-seminar

Her var det mye nytt å lære....
...og mye nytt å teste ut.

Ved installasjonen fikk vi god hjelp av Daouda

Hipplyte tester programmet

Hermann legger inn mai-data'ene

Marlyse registrer lagerbeholdningen

Charles registrerer alle regningene

Vareopptelling 

Det tar sin tid med bortimot 800 produkter

Lageret


Marthe sørger for kopier og arkivering


Gjengen som deltok på det siste test-seminaret

1 kommentar:

Ragnhild og Harald sa...

Gratulerer :-) Dere er gode! Verktøy som er funksjonelle er gull verdt!
Kan forresten fortelle at villsau-væren "Werner" / "Værner" som beiter på jordene her,er en ordentlig råtass.Han er noenlunde tam og fryktelig sterk! Så det er fort gjort å få seg en dult i sida!Vet ikke hva navnebroren synes om dette... .-)