torsdag 13. juni 2013

SOYONS UNIS: NÅ ER DEN HERNå er den endelig her: Dvd'en som mange av dere har ventet på. 
Det har tatt en del lengre tid enn forespeilet å få ferdig trykket dvd'en, men nå er den altså klar og på vei til dere i posten, alle dere som har bestilt den. 

Og til dere som ikke har fått bestilt enda, så har dere fortsatt muligheten. 
Send bare en mail til meg (se nederst i innlegget).

Vi har nemlig valgt å trykke dvd'ene på nytt gjennom et firma i Norge for å sikre kvaliteten, og derfor ble vi en del forsinket med utsendelsen. Men vi har også i den forbindelsen trykket opp en del ekstra dvd'er.Ja, så der er fortsatt mulighet til å støtte prosjektet "Fond for kirketak i Kamerun" gjennom å kjøpe musikk-klubbens musikk-dvd "Soyons unis" til 200 kr stykke. 

Men med de bestillingene vi har inne allerede hadde vi nok inntekter i vente til at vi våget å prefinansiere kirketaket til Wackwa-kirke, slik vi hadde satt oss mål. Idet vi hadde nok bestillinger (150) organiserte vi derfor en høytidelig overrekkelse av en sjekk på 2.600.000 fca (ca 30.000 nok) til den nasjonale biskopen i EELC. 

Det tok bare to uker etter at sjekken var overrakt til taket på kirka stod ferdig. Den lokale presten, Nana Luc, kom da hjem til oss personlig for å invitere musikk-klubben til å være med på kirkeinnvielsen. Og både vi og barna gledet oss stort til å få være med på denne festen og få oppleve med egne øyne det arbeidet barna har realisert gjennom salget av musikk-dvd’en.

Seks fulle biler dro vi til Wackawa, og ungene klarte nesten ikke å sitte stille i bilen. De snakket i ett kjør med hverandre og var så spente på hvor vi skulle hen. Da vi ankom kirken ble vi høytidelig mottatt av eldsterådet og diakonene som ventet på oss. Deretter startet vi med en liten sermoni i den provisoriske hangaren hvor menigheten tidligere hadde avholdt gudstjeneste, før så hele menigheten gikk i prosesjon inn i den nye kirken hvor de bar inn både alterkorset, talerstolen og benkene.

Så begynte festen. Og musikk-klubben sang og danset.

Ja, de sang så taket, som de selv hadde finansiert, nesten lettet. Og menigheten var ikke treg med å respondere på sangen. Den ene etter den andre reiste de seg opp og danset sammen med barna.

Og da vi etterpå fikk forklart menigheten hvordan det var barna selv som hadde finansiert taket til kirka ble presten rørt til tårer, og Delphine som leder musikk-klubben, fikk en god og lang klem fra presten som takk for arbeidet. En eldre dame i menigheten reiste seg også og danset foran ungene for å vise dem stas og heder.

Presten hadde også invitert menighetens søndagsskole til å delta på gudstjensten, noe som ikke er så vanlig her, ofte på grunn av plassmangel. Det var derfor ekstra flott å se at menighetens egne barn også fikk vist seg fram denne festsøndagen. Og hele menigheten satte i et høyt brøl da jeg og Erik danset opp til søndagsskolens sang for å oppmuntre dem. 
(Jeg tror neppe det for danseferdighetene våre de brølte for, men heller overraskelsen over at vi hvite i det hele tatt danser...)

Etter den 5 timer lange gudstjenesten med både barnedåp og nattverd, som det seg hør og bør når det er fest, ble vi alle invitert til å spise. Vi voksne fikk servering i sakrestiet, mens barna fikk mat inne i kirkesalen mens menighetens egen søndagsskole sang for dem.

Jeg håper denne gudstjensten ble til inspirasjon for menigheten og for dets arbeid blant barn og ungdom. For som jeg sa i mitt innlegg:

”Barna er ikke framtidens kristne, de er allerede Guds barn, betrodd til oss for at vi skal ta oss godt av dem. Og gjør vi det, tar godt vare barna, både som foreldre og menighet, vil både familien, menigheten og kirka bli velsignet. Og idag er dere blitt spesielt velsignet gjennom disse barna med nytt kirketak til ei kirke som det har tatt dere mer enn syv år å bygge. Gud er god.”

Men det er fortsatt en tyvetalls kirker som står på venteliste for å få tak gjennom NMS prosjektet ”Fond til Kirketak”, og vi har fortsatt musikk-dvd’er til salgs til inntekt for nettopp dette fondet!!! 

Ta kontakt på denne email-adressen om dere vil bestille musikk-klubbens musikk-dvd "Soyons unis" (La oss være forent) til inntekt for kirketak i Kamerun: sbischler@hotmail.com


Wackwa kirke med det nye taket
Seks fulle biler med spente barn dro vi avgårde
Delphine gjør siste finish...

Den provisoriske hangaren som har fungert
som kirke fram til nå

Sermonien før menigheten inntar det nye kirkebygget

Hele menigheten går i prosesjon med kirkemøblene

Menigheten og musikk-klubben inntar plassene

Musikk-klubbens trommiser

Her synges det.....

...og her danses detNattverd

Dåp

Aaron mottar velsignelsen

Theodor mottar velsignelsen

Daniel og SamuelRev Nana Y Luc

Matserveringen i sakrestiet

En fornøyd gjeng

Guttaboyz

Susana likte maten

Tørket fisk og batong stod på menyen

Samuel elsker tørket fisk

Søndagsskolen underholder sine venner

Solomon litt sliten, men godt fornøyd

1 kommentar:

Johannes Nyhamn sa...

Strålende! Vi skulle så gjerne vært der. Jeg har nå skrevet en oppgave som nettopp omhandler barn og unges situasjon i Kamerun. Tenk for en velsignelse å få se hva det betyr å ha sine egen kirke. Jeg håper mange fler vil kjøpe DVDen.