mandag 20. oktober 2008

NY SYKKEL


Det har ikke blitt så mye bloggskriving siste uken fra min side, men Erik har fått lagt ut noen tanker om ulike tema som han har kalt "Eriks tanker". Han har også laget egen blogg, kalt "Eriks Tanker" hvor han regelmessig filosoferer over en del problemstillinger fra hverdagen her ute i Kamerun. Hvis dere vil lese mer så finnes denne bloggen på http://www.erikstanker.blogspot.com/

Ellers så har storbagasjen kommet sisden sist jeg skrev. Det var jo ikke fult så spennende for vår del i år sammenlignet med i fjor da all storbagasjen vår kom med leker og kjøkkenutstyr med mere. Men også denne gangen hadde vi lurt inn litt småting i containeren, blant annet en ny sykkel til Theodor.

Det var fødselsdagsgaven hans fra 5 årsdagen i sommer, og han gledet seg noe så veldig. Når han hørte at lastebilen med containeren var ventet så hjalp han med å holde utkikk, og så snart lastebilen var på stasjonen så fikk jeg klar beskjed om at nå måtte jeg være med og hente sykkelen.
















Han kunne jo ikke vente med å få sykkelen montert opp, så Erik måtte bare kaste seg over oppgaven og få sykkelen montert så fort som råd var. Nå er ikke montering av saker og ting Eriks sterkeste side, så litt tid tok det allikevel. Men ut på ettermiddagen var sykkelen klar for sin første tur.















Det var litt uvant for Theodor i starten å sykle på en sykkel hvor han ikke rakk nedi med beina når han satt på setet. Så selv om både pappa og mamma hjalp til så godt de kunne så ble det en del knall og fall i begynnelsen. Grinende satte han seg opp på sykkelen igjen og gav seg ikke før han behersket sykkelen. Da ble det utallige runder rundt huset til Anbjørg og Dagfinn før kvelden var omme.
















Og mange var det som syntes at sykkelen var fin, og det var nok litt stas både å få låne den nye sykkelen og det å kunne låne noe bort til de litt større. Til og med Daniel, Theodors venn på 9 år (sønnen til Chantal som jobber hos oss) har fått låne sykkelen og dermed lært seg å sykle. Det synes både Theodor og Daniel er veldig stas, og de bytter på å sykle runder rundt på stasjonen om dagen.
















Men det var ikke bare sykkel vi hadde med i containeren. Siden bleier er så dyre her i Kamerun (tre ganger priser sammenlignet med Norge) og tøybleier ikke har fungert særlig godt for oss her i varmen, så hadde vi kjøpt inn et lite lager med bleier i Norge som var stappet løst inn i containeren mellom alle kassene og det som ellers befant seg der. Så rett som det var når de bar ut av containeren så kom en pakke bleier fykende, og Erik måtte stå klar til å ta i mot.
































Det ble noen bleiepakker av det til slutt, og Aaron synes det var gøy at han også fikk noe i containeren. For han var fast bestemt på at bleiene det var til han, Theodor og Samuel bruker jo ikke bleier. Men etter at Samuel har slutta med bleier, så har Aaron blitt så ivrig på pottetreningen. Hvis Samuel ikke bruker bleie så vil jo ikke han heller. Skal se på det at han er tørr før jul, og jeg kan dermed åpne en bleiebod på markedet i byen med alle de bleiepakkene vi nå har i hus. Med de bleieprisene de opererer med her i byen så kunne det blitt god forretning ut av det.

















Ellers så er nok regnsesongen inne på det siste. Nå har det ikke regnet på flere dager, og det er nok ikke så mange regnbygene igjen før det er helt stopp. Men i overgangen mellom regntid og tørketid kommer det også en del insekter. Blant annet så kommer gresshoppene nå. Det er noen store, ekle, brune gresshopper som kommer i store svermer. Med en mellomting mellom å hoppe og fly så trenger de seg fram på kveldene og vil gjerne inn i husene. På dagtid gjemmer de seg under sofaer, border eller i sko.

Jeg tok på Aaron sko her om dagen, men han ville ikke tråkke ned med den ene foten og mente bestemt der var noe i skoen hans. Da jeg tok av skoen for å se etter så hoppet ikke en gresshoppe ut, men to. Skjønner ikke at de fikk plass i den lille skoen uten å bli knust. Men heretter sjekkes alltid skoene nøye før vi tar dem på.
Gresshoppene kommer til å være en liten plage i noen uker fremover før de så forsvinner igjen.



















Men her om dagen fant vi også en stor nattsvermer ute på terrassen. (Jeg tror iallefall det var en nattsvermer). Theodor og Samuel syntes den var litt ekkel, men etter å ha samlet seg litt mot så fikk de den ut på trappa. Der laga den en rar knurrelyd før den forsvant inn i blomstebedet og gjemte seg. Stor var den iallefall.
















Ingen kommentarer: