onsdag 18. mars 2009

SAMUEL 4 ÅR

Igår den 17. mars ble altså vår lille Samuel 4 år og da var det duket for fest. Det var stor stas i heimen at vi skulle arrangere bursdagsselskap, for både Theodor og Aaron har bursdag på sommeren når vi er i Europa. Så at det iallefall skulle bli ett bursdagsselskap her i huset var en stor begivenhet. Theodor gledet seg minst like mye som bursdagsbarnet, og han hadde mange idèer om hvordan selskapet skulle avvikles.

Menyen var planlagt allerede i jula da vi kjøpte inn røde pølser på supermarkedet i Yaoundè, og Chantal bakte deilige pølsebrød til. Etter pølse-i-brød, noe som forøvrig er en sjelden kost her i Ngaoundèrè, så var det Toro-sjokoladekake, gelè og hjemmelaget iskrem. med andre ord: et ordentlig norsk bursdagsselskap.






















Da alle var gode og mette var det tid for å åpne gaver. I og med at barna til daglig ikke ser ting som de ønsker seg i lekebutikker her, og siden de sjelden får gaver, så er det ekstra stort når de da får noe. De lærer seg faktisk å sette mer pris på tingene, og det er en lærdom som vi som foreldre setter høyt. Og Samuel ble like glad for t-skjortene og ballongene som han ble for fotballen, leke-flyet, leke-pianoet (som lager en helt forferdelig lyd), traktoren og penalhuset og Postmann Pat-boka.
















Etter gaveåpningen var det tid for å ta i bruk julegavene gutten fikk av Beste: Nemlig ansiktsmalingen. Barna stilte seg fint på rekke, og en etter en ble de malt til klovner. Samuel, Sunniva, Peder, Daniel, Kristin, Theodor og Aaron. Emanuel, Eljar og Steingrim stod over malingen.



















































































































































































Aaron og Steingrim
Med alle klovnene på plass var det tid for selskapets høydepunkt, nemlig gotteposene. Da er vi så heldige at vi har et helt eget gotteritre i hagen. Dette treet gir visstnok bare "frukt" på bursdager, og igår kunne derfor alle barna klatre opp i treet og høste hver sin gottepose med ekte norsk gotteri (som smaker litt bedre enn det lokale gotteriet).
































































































































Det ble iallefall et hyggelig bursdagsselskap med mye godt å spise og høyt støynivå. Slik det skal være i en 4 års bursdagdag. Og det var en stolt gutt på 4 år som gikk til skolen idag med kakerester i sekken som han skulle dele med sine klassekamerater.

1 kommentar:

Mario sa...

Dokke må gratulere Samuel med overstått frå meg! Framleis artig å fylgje bloggen, og FOR nokon skumle klovnar det vart! :-) Hels kjentfolk i Kamerun, og spesiellt Benjamin som enda ikkje har fått svar på kortet han sendte meg i fjor...