tirsdag 20. desember 2011

SKOLEAVSLUTNING



Her kommer et lite familieinnlegg før jul. På fredag hadde nemlig guttene juleavslutning på skolen sin, og foreldrene var invitert til en liten seremoni med litt underholdning før karakterbøkene ble utdelt.

Seremonien begynte med at en Allahdji (en muslim som har vært i Mekka) ble bedt om å be for skoleavslutningen. Deretter ble jeg bedt om å be for det samme, jeg som kristen. Skolen er en ikke-religiøs skole, men i stedet for å forby alt som heter religion på skolen så anerkjenner man heller hverandre og legger til rette for en sameksistens. Det er imponerende, og her har kanskje skolen i Norge noe å lære?

Det var stort sett førskolen som stod for underholdningen for dagen, men klassen til Samuel slapp til med en liten sketsj. Ellers ble alle elevene som hadde over et visst gjennomsnittsresultat ropt fram og gitt diplom. Og alle Bischler guttene fikk diplom, og både foreldre og guttene var umåtelig stolte.

Men det som varmer oss mer enn gode resultater er at guttene trives så godt på skolen til tross for at de er de eneste hvite på hele skolen. Uten et godt skoleopplegg for barna så ville det ikke vært mulig for oss å fortsette her i Kamerun, så vi er veldig takknemlige.

Men nå er det juleferie som gjelder, med kakebaking, fotballspilling og avslapping hjemme sammen med vennene på stasjonen.






1 kommentar:

Ragnhild og Harald sa...

Så kjekt å se bildene og godt at alle trives. Har sendt et julebrev i posten. Vet ikke når det kommer fram, men hvis det ikke kommer fram før jul, vil vi gjerne få ønske dere en god jul. Her hjemme snakker vi om Kamerun nesten hver dag.... God jul til store og små, og hilsen også til Delphine!

Hilsen Ragnhild