fredag 18. mai 2012

17.MAI-FEST I NGAOUNDERE 2012


Her kommer en liten bildekavalkade fra vår 17.mai-feiring her i Ngaoundere.

Inspirert av Olaug Slettbakks popcakes som var avbildet på facebook, satte jeg og Delphine i gang med å planlegge årets 17.mai-fest. Men i og med at det kan være vanskelig å finne alle ingrediensene her i Ngaoundere, så gjaldt det å bruke fantasien. Ja, så kakepinnene ble blyanter vasket i klor. Men det var jo bare en ekstra gevinst for barna å få både kake og blyant.

Jeg og Delphine satt så en hel dag og lagde 60 popcakes som skulle være til 17.mai-tivoliet vi hadde planlagt til ettermiddagen, og tilslutt fikk vi taket på det å smelte hvit sjokolade (som slettes ikke er det samme som å smelte brun). Vi hadde inviterte musikk-klubben og en del familier som bor på stasjonen til 17.mai-fest, men her i Ngaoundere vet man sjelden hvor mange man blir til slutt, så her gjaldt å være forberedt.

Det ble laget et 17.mai-program som ble sendt ut til den norske befolkningen i Ngaoundere, men det skal vel sies at alt program før middag utgikk på grunn dårlig oppmøte. Men til gjengjeld så hadde vi fult oppmøte på festmiddagen, og Theodor holdt en flott 17.mai-tale som han hadde laget helt selv.

Rett etter middagen bar det ned til plassen foran den norske skolen for å lage til 17.mai-tivoliet, og hele tiden blåste en lett vind og skyene var svarte i horisonten. Det kunne se ut som om regnet skulle sette en stopper for hele festen. Men vi ba og regnet blåste forbi, og festen satte i gang.

Vi hadde laget åtte aktivitetsposter på plassen. Når barna kom fikk alle utdelt hvert sitt billetthefte med en billett til hver aktivitet. Etter hver aktivitet vant barna et lite godteri som de putta oppi en plastikkpose som de også fikk utdelt. Da alle aktivitetene var unnagjort hadde de to billetter igjen som var til kake og saft.

Etter at alle var gode og mette var det tid for nasjonalsangen. Delphine ba ungene og ettåringene om å komme frem og synge, og alle reiste seg høytidelig for å høre den norske nasjonalsangen. Samuel innrømte med en gang at den sangen kunne han ikke, men Theodor stemte i sammen med ungdommen. Men det skal være sagt at når det kom til de høyeste tonene så sang plutselig Theodor helt alene, og Runar var glad jeg ikke hadde filmfunksjon på kameraet mitt.

Helt til slutt på festen så hadde vi rigga til filmvisning på internatet hvor ungene fikk se ”Jungelboken” på storskjerm mens de spiste godteriet de hadde vunnet på tivoliet.

At også de voksne var med og lekte på tivoliet var jo ekstra stor stas, og jeg tror alle var vi enige om at vi hadde hatt en flott 17.mai-fest tiltross for at vi ikke gikk i tog dette året.

Og alle 60 popcakesa gikk med…….


Blyantene klores før bruk

Full konsentrasjon

Godt i gang... only 50 to go....

Litt søt?Representanten sjekker ut hvor det er best å stå i forhold til flagget når vi skal ta familiebilde


Festmiddag


Theodor holder 17.mai-tale
 
Ungene spiller lykkehjul


Daniel prøver seg på stylter


Erik viser gamle kunster


Sekkeløp er jo en klassiker

Asrasach kaster svamp på Theofil


Poeteløp mellom Gacharoun og Mme Salpou og Mme Danki . Damene hadde kasta de høyhælte skoa


Dr Salpou i fult løp

Damene gir alt


Dr Danki i sekkeløp mot sine to barn


Samuel og Delphine klare til å dele ut 60 popcakes


En fornøyd Shalom

Kakekø

Festglade jenter


Theodor,  Kakou og Aaron


En ting er sikkert; Det hadde ikke blitt fest uten hjelp fra denne gjengen....


....eller fra denne gjengen. Tusen takk!


Familien Grieve


Guttaboyz


Her synges nasjonalsangen.... et lite toneleie for høyt

Filmvisning på internatet

17. MAI PROGRAMMET NGAOUNDERE 2012

• KL 05 :00
Ungdommen låner seg en motorsykkel som de skrur av potta på og vekker så opp representanten ved å spinne rundt huset.

• KL 05:30
Flaggheising ved internatet og avlegging av speiderløftet

• KL 06:00
17.mai frokost hos ungdommen

• KL 09:00
Representanten går i tog rundt på stasjonen med skarptromma.
Vi tre andre står ved husene og vinker.

• KL 13:30
Festmiddag hjemme hos representanten
• 17.mai-tale av Theodor Bischler

• KL 15.00
Forberedelser til 17.mai tivoli på DNS

• KL 15:30
Festen starter med tivoli, kaker, saft og kaffe….

• KL 18:30
Filmfremvisning på internatet.

2 kommentarer:

Ragnhild og Harald sa...

Heisann, for en flott feiring! Kakene var imponerende! Fantastisk flott å se så mange nasjonaliteter involvert i feiringen. Og gratulerer med atter en nasjonaldag i dag og bursdagen til Erik.
Alt godt ønskes dere fra familien Solås.

Familien Bischler sa...

Takk for det. Idag skulle vi feire Kameruns nasjonaldag. Midt i toget kommer verdens troperegn fra nesten blå himmel. Jam så vi kom hjem våte til skinnet og får nøye oss med å feire Erik sin bursdag ;O)