mandag 21. mai 2012

KAMERUNS NASJONALFEST 20.MAI 2012


I går, søndag, var det mange fester samtidig for oss; Kameruns nasjonaldag pluss Eriks fødselsdag, pluss fest hos Vise-biskop Fomgbami som fikk utdelt fortjenestemedalje for lang og tro tjeneste. Ja, så dagen gikk i ett med fest fra morgen til kveld.

Theodor skulle egentlig vært med å gå i tog på festplassen sammen med skolen sin, men han ble dessverre syk kvelden før og måtte derfor bli hjemme med pappa. Men mamma, Samuel og Aaron tok turen til byen for å se toget sammen med Cathy, Ariel og Simplice. Vi fant oss et godt sted å stå under noen trær med god utsikt til alle som marsjerte forbi. Først alle mulige typer militære, politier gendarmer osv, før så skolene kom. Noe av det kjekkeste ungene gjør i tillegg til å se på toget er å handle godterier fra alle de forskjellige vandrende kioskene. Dette året måtte vi bare prøve en ny tyggegummi med kaffesmak. Kanskje noe for oss kaffeavhengige?

Plutselig, nesten fra åpen himmel kom så regnet, og tusenvis av mennesker la på sprang for å finne ly. Vi la også på sprang i håp om å nå fram til bilen før vi ble gjennomblaute: Noe vi aldeles ikke lyktes i.

Deretter bar det hjem for å skifte til tørre klær. Etter middagen var vi så invitert til kirkas hovedkontor for å overvære overrekkelsen av fortjenestemedalje til Vise-biskop Fomgbami for mer enn 25 års tjeneste i kirka. Medaljen gis på vegne av Presidenten i landet. Det ble en flott seremoni med mye sang og dans og glede. En velfortjent medalje til Fomgbami.

Til slutt skulle vi egentlig ha dratt hjem og fortsatt festen for Erik, men klokka gikk rett og slett fra oss. Så i stedet ble det fest og iskremspising rett etter frokost i dag. Og alle tre guttene var enige om at isen som mamma lager er bedre enn den vi kjøper i Norge. Jeg tror de sa det bare for å få mer, men det varmer nå allikevel…..

Helt til slutt noen hverdagsbilder fra Ngaoundere før vi snart tar sommerferie….


Militæret viser seg fram


Det var desverre ikke så mye av barnetoget som rakk å gå før regnet styrtet ned

Fomgbami. Jeg har desverre ikke bilder fra seremonien...

Kakou og Beki satt så fint under treet og snakka sammen

Guttene steller i stand kveldsmat

Nok en gang ispirert av Olaugs facebook

Slik kan vannet se ut FØR vi vasker oss

Tyggis med kaffesmak. Smakte ikke særlig selv om jeg drikker mye kaffe

Verdens beste is til frokost i anledning Eriks bursdag.....

Ingen kommentarer: