tirsdag 12. februar 2013

FÊTE DE LA JEUNESSE



11.februar er ungdommens festdag i Kamerun. Det er vel det nærmeste vi kommer en 17.mai-feiring. 

Alle byens skoler øver i flere uker på marsjering før den store dagen. Og på selve festdagen marsjerer alle skolene, universitetet og høyere utdanning og til slutt fritidsklubbene forbi byens høye herrer som alle sitter i skyggen under tribunen på festplassen; Fra Guvernøren til Lamdioen (den tradisjonelle kongen), katolsk biskop, luthersk biskop, hoved-imamen og andre høye herrer og damer i den offentlige administrasjonen (pluss noen misjonærer litt lenger bak...).

At flere og flere barn har tilgang på skole og utdanning gjør at toget blir lenger og lenger for hvert år, og skolene må derfor ha utvelgelse på hvem av barna som får marsjere. Skulle alle barna ha marsjert ville det tatt utrolig lang tid. Og det er jo egentlig en utrolig flott utvikling. Samuel og Aaron ble ikke valgt i år heller, men det syntes de var like greit for da fikk de være på tribunen i skyggen sammen med mamma og heller snope hos alle gotteriselgerne som kom forbi mens de ventet spent på sin skole; Amity. 

Theodor derimot var utstyrt med 1000 fca (ca 12 nok) og fikk snopt sin del i byen mens han venta på at det var deres tur til å marsjere. Han hadde til og med nok penger til at han både kunne spandere på kamerater og spare resten til i dag."Jeg vet nemlig hva ting egentlig koster, ser du mamma, så meg lurer de ikke".

Når Amity kom marsjerende stemte Samuel og Aaron med i sangen.....”When the youthday is around, it makes our lives to shine.....”


Theodor marsjerer stolt med skolen sin

Veronica og Maren marsjerer med døveskolen til kirka

Ingunn og Marianne marsjerer med husmorskolen til kirka
(hodene deres skimtes såvidt i bakgrunnen)

Lille Sandra går med Taekwondo-klubben til skolen hennes

Daniel gikk med College Protestant



Ingen kommentarer: