tirsdag 12. februar 2008

MISJONMARKEN I BRANN

Daouda hjelper til med å holde kontroll på brannen

Da vi kom hjem i kveld så vi plutselig at halve plenen bak huset stod i brann. Her i Kamrun brenner de jo gresset i tørketiden, både for at det skal vokse fortere opp igjen, men også som et ledd i å rydde vekk visnet gress som bare ligger og råtner. Vakten fortalte at dette var en brann som var tent på utenfor muren for å rydde der, men som hadde spredd seg gjennom et hull i muren. Fra plenen spredde brannen seg til en stor haug med løv som var raket sammen og samlet opp. Det var egentlig bare greit å få brent det opp, for det er ikke så mye annet en kan gjøre med det. Men nå hadde det ikke blitt brent løv på denne delen av stasjonen på to år, så haugen med løv var blitt litt stor. Ja, så det brant godt, og vi måtte passe på at de store trærne ved løvhaugen ikke tok fyr.


Men det verste var jo når det nærmet seg slutten, for da velter jo røyken frem. Vindretningen var heldigvis slik at vi ikke fikk absolutt alt inn i huset, men jeg tror heller de amerikanske misjonærene som er evakuert fra Tchad og som bor i feriehusene, fikk seg en røykfult opplevelse. Det verste for vår del var kjøkkenet og vårt soverom, men vi får trøste oss med at all den røyken holder myggen vekk iallefall.


Theodor og Einar synes det var spennende med brannen men holdt seg på trygg avstandSamuel og Aaron koser seg med hagearbeidNå skal det jo sies at de er flinke til å hjelpe til også


Og ryddearbeidet på stasjonen fortsetter. Nå nærmer det seg virkelig storbesøket, og alle er i sving for å rydde, rake løv og gjøre det fint. Til og med Samuel og Aaron synes det er stor stas å få hjelpe Daouda med hagearbeidet, rake løv, vanne blomstene; eller var det kanskje heller å tulle med vannet og kjøre trillebår?


Barna har etterhvert funnet seg godt til rette. Theodor trives på den franske skolen sammen med Emanuel, og Samuel og Aaron trives i barnehagen sammen med Kristin, Elias og Peder. Men til vår store sorg har vi fått høre at den franske skolen kanskje legges ned til høsten pga mangel på penger til drift. Det vil i så fall være veldig synd, for den franske skolen har vært redningen for Theodor. Han er nemlig for liten til å begynne på den norske skolen og for stor til å være med de minste i barnehagen her på stasjonen.


Vi hadde egentlig tenkt at både Theodor og Samuel skulle gå på den franske skolen til høsten, siden Emanuel skal begynne på den norske skolen. Men nå ser det kanskje ut til at vi må tenke nytt. Det blir en utfordring, for de kamerunesiske skolen er veldig forskjellig fra en norsk hverdag; store klasser og og en annen form for disiplin. Men vi håper og ber i det lengste om at den franske skolen fortsetter til høsten også.

Avslutter med noen bilder tatt denne uka:


Theodor fikk være med de store guttene og lage barkebåter. De ble flotte, men desverre sank de rett til bunns ved sjøsetting. Og idag har han vært med de store jentene på pick-nick.Disse to bildene er egentlig bare for å vise at selv om vi har tre små gutter så vokser de jammen til de minste også. Samuel har dotrening og lesetrening på samme tid, og Aaron spiser grøten sin selv med mer eller mindre hell; han koser seg iallefall.
Til slutt et bilde av Erik i "Gråtass", den nye bilen vi fikk etter jul.

Ingen kommentarer: