lørdag 9. februar 2008

DUGNADSINNSATS OG RYDDESJAU

Theodor var flink og tok i et tak i ryddingen

Idag på lørdag har vi hatt dugnadsdag på stasjonen. Først ryddet vi søppel rundt på stasjonen og etterpå gikk vi ned til den nye kirka, Milleniumskirka, og ryddet foran denne også. Plassen foran kirka var en stor søppelplass når vi kom hit. Søpla er nå kjørt bort, men mye plast har blandet seg med jorda og det lå strødd masse svart plast foran kirka. Vi syntes vi gjorde en god innsats for å gjøre det litt finere til storbesøket fra Norge kommer. Håpet med denne aksjonen var også å være et eksempel for de lokale, at alle må ta i et tak hvis det skal bli fint her. At hvite går rundt og plukker opp søppel er ikke hverdagskost, og det var mange som kikket litt ekstra. Vi har jo ellers både en og to hushjelper og opp til flere hagegutter som rydder og steller for oss hjemme.Men det var også noen som var sporty nok til å bli med på ryddearbeidet. Ja, så nå ser det betydelig bedre ut enn det var, selv om det med norske øyne nok er mye søppel der enda.

Her i Ngaoundèrè er det søppel overalt. Tidligere hadde de nok ikke så mye søppel da det aller meste ble gjenvunnet på et eller annet vis, og derfor har de ikke hatt så stort behov for å utvikle et renovasjonssystem for søpla. Men med utviklingen kommer også søppel, og da spesielt plastikken. Man kan se de sorte plastikkposene ligge og slenge hvor som helst, og midt i byen har de store hauger med søppel som de bare slenger fra seg.


Et eksempel på hvordan søpla kan ligge midt i gatene midt i byen



Ja, så det var nok et godt eksempel å stille at også vi kunne ta i et tak og samle opp søppel og rydde litt. Og alle tok i et tak, store som små. Theodor var så fornøyd da vi gikk hjem og konstanterte at nå var det fint og reint i Afrika.




Erik jobbet flittig


Jan Erik i sving. Astrid i bakgrunnen

En sliten gutt tar seg pust i bakken og litt vann

Madame representant var selvsagt med på ryddesjauen

Etter en lang dag med rydding og en god arbeidsinnsats gledet Theodor seg veldig til middag. Idag skulle vi nemlig ha couscous, en lokal maisstappe som de ofte spiser her. Men det beste av alt med å spise couscous er at da spiser vi med hendene, og det synes barna er gøy. Når man spiser couscous er det lov å grise med bordet, og det er stas. Og alle spiste de godt av couscousen som de dyppet i saus med kjøttbiter. Et skikkelig kamerunesisk måltid som faktisk er veldig godt. Litt usikker på om det tyder på at vi har vært her en stund nå, for i begynnelsen klarte jeg ikke å spise det, og nå synes jeg det er godt.


Gutta boyz ved middagsbordet

Theodor syntes det var stor stas å spise med hendene og hadde gledet seg i hele dag

Samuel likte godt couscous

Camilla, Kristin, Aaron, Peder, Samuel, Elias og Theodor

Ellers så har Elias hatt treårdag sist uke, og han hadde bursdagsselskap med alle de minste barna på stasjonen. Bursdagselskaper er alltid gøy her på stasjonen. Det er ikke så mye på grunn av presangene, for det er begrenset hva man får tak på her, men det er nok mer det at barna får samles, de kler seg opp, og så er det masse kaker, lek og moro.


Bursdagsbarnet Elias

Aaron koser seg med kake og kjærlighet

Samuel vet å kose seg når det serveres søtsaker

Theodor synes nok at var gøy å være størst for en gang skyld

Pappaene synes også det er gøy med bursdagsselskap og kaker og kaffe og sånn

Her leker de bro-bro-brille

Denne leken har de lekt før, så den kan de

1 kommentar:

Unknown sa...

Hei !

Flott side dere har!
Jeg har lånt et av bildene deres av milleniumskirken, til bruk på bloggen min. Håper at det er greit. Jeg fjerner det selvsagt dersom dere ønsker det.

ha en strålende kirkeinnvielse.
olav

olavdankel.weblogg.no