tirsdag 21. februar 2012

MISJONÆRMØTE 2012Kamerun har vel vært et av de største norske misjonsfeltene i verden en gang i tiden. Slik er det ikke nå lenger med tanke på antall misjonærer i alle fall. Vi er faktisk ikke så veldig mange NMS misjonærer i Kamerun dette året. Hvis man ikke skal regne med representanten så er der bare én – meg.

Ja, så derfor gjaldt det å mobilisere når vi skulle ha årets misjonærmøte nå i helgen. Men selv om vi ikke er så mange med stillingsbeskrivelsen ”NMS misjonær” så er der fortsatt både unge og enda yngre misjonærer her, og de var ikke vanskelige å invitere til misjonærmøte. Vi har både ettåringer, Haldstudenter, volontører, korttidsmisjonærer og språkstudenter på stasjonen.

Vi ble en gjeng på 17 stykker med stort og smått, og med et aldersspenn på 1 og et halvt til 87 år så var der mye å ta av og dele med hverandre. Både ungdommelig pågangsmot kombinert med livserfaring og misjonserfaring.

Turen i år gikk til Maroua, en muslimsk dominert by ca 7 til 8 timers kjøring nordover. Fredagen gikk derfor bare til kjøring, og vi ankom Maroua rett etter mørket. Lørdagen var satt av til både en flott bibeltime holdt av John Olav Dankel hvor vi fikk litt innblikk i Paulus sin misjonsstrategi. Deretter tok Jan Martin, som for øvrig også er godt kjent i Maroua, oss med rundt og viste oss byen. Først var vi og besøkte huset han selv har bygd der oppe og som han fortsatt håper skal kunne bli tatt i bruk til et godt prosjekt for lokalbefolkningen. Så fikk vi sett det største skinngarveriet som de har i Kamerun. Her fikk vi blant annet vite at for å farge skinn svart så legger man det i vann sammen med bananskall og sukker en ukes tid, og så blir det svart. Så nå vet vi det.

Deretter dro vi og så på blikkenslagere som tar i bruk gamle bilvrak og forvandler disse til redskaper og trillebårer. På veien kjørte vi også forbi et stort apotekmarked med et utall av urter og naturmidler mot alle lidelser som tenkes kan. Til og med aids kunne de kurer her i følge en som viste oss rundt.
Deretter hadde vi en flott lunch hjemme hos en bekjent av Jan Martin, før vi fikk pressa inn en times shopping på markedet. Men det var nok det til å svi av mer enn hva man burde.

På ettermiddagen hadde vi en fin samling med EELC sin prest i Maroua og den tidligere Generalsekretæren i EELC som nå jobber på universitetet i Maroua. De fortalte om utfordringene de hadde med å drive både kirke og universitet i en muslimsk by hvor muslimene selv ikke når opp i konkurransen om studieplasser fordi de ikke prioriterer skole for sine barn, og hvordan da befolkningen i stedet diskriminerer mange av studentene fordi de er kristne. Et terreng man skal trø varsomt i.

På kvelden hadde vi en flott middag på hotellet ”Porte Mayo” som i følge Stine (en tidligere misjonærkollega) er et flott ”Out of Cameroon – sted”. Og det trenger man i blant. Også her er det en liten turistbutikk hvor damene i følget fikk seg en tur innom.

Søndagen begynte vi med gudstjeneste i EELC sin kirke i Maroua, men siden vi hadde en lang kjøretur foran oss så kunne vi ikke bli helt til slutt. Men det var hyggelig å ha fått truffet menigheten og sett kirka. Turen hjem gikk nesten uten problemer. Det ble en del stopp på veien, noe som førte til at vi måtte kjøre de siste timene i mørket. Noe jeg ikke liker da dette er tiden da alle trailerne kjører og det er ikke alltid de verken holder seg på sin side av veien eller slakker ned farten. Ja, så her gjaldt å ta det rolig. I tillegg i fjellstigningen (falaisen) før Ngaoundere fikk vi en punktering nettopp fordi en trailer presset oss helt ut i kanten av veien hvor det tilfeldigvis var et stort hull. Men med kyndige sjåfører som kunne skifte dekk gikk også det greit.

Mandagen fikk vi besøk fra Norge og NMS, Anne Karin Kristensen som er programleder for Bygging-programmet og Astrid Wessel som er landsstyremedlem i NMS. På ettermiddagen avsluttet vi derfor misjonærmøtet med en flott samling hvor ungdommen i forsamlingen (denne gangen ettåringene og Haldstudentene) delte med oss hvordan engasjere ungdom i misjonen. Det ble en flott samtale omkring ungdom og misjon og kallopplevelser.

Alt i alt et flott misjonærmøte hvor NMS misjonærene (det vil da si meg) er veldig godt fornøyd. Og det tør jeg påstå at de andre misjonærene også er.

(Fotograf på turen var Egil Dankel)
¨

Ingen kommentarer: