lørdag 6. juli 2013

NY BISKOP I EELC

Ny biskop i EELC Rev Dr Ruben Ngozo

Vi er i ferd med å avslutte den 28. ordinære generalsynoden for EELC her i Ngaoundéré. 

Synoden startet onsdag med Guvenøren fra Region Adamoua tilstede. Han formante synoden til fred og forsoning og presiserte at fra myndighetenses side så eksisterer det kun én EELC kirke uansett om man velger å kalle den ”au” eller ”du”. 

Dagene på synoden har forløpt rolig og pent med rapporter og resulosjoner. De fleste av oss har ventet på dagen i dag som var avsatt til valg. Dagen begynte med at nåværende nasjonal biskop Tomas Nyiwé trakk sitt kandidatur. Nå i løpet av ettermiddagen ble det klart at Rev Dr Ruben Ngozo blir vår nye nasjonale biskop i EELC. Han er for tiden professor på det teologiske instituttet i Meiganga. Han er kjent i for mange Stavanger fordi  han der på Misjonshøgskolen i år var den første afrikanske kandidaten som forsvarte sin doktorgrad.  Vi gratulerer Ruben Ngozo og ber om Guds velsignelse i hans gjerning som leder av EELC. 

Som assisterende biskop ble i dette øyeblikk Adolphe Telessam valgt. Han er nå regional biskop i region Nord. Også han har vært student på Misjonshøgskolen i Stavanger, der han for noen år siden oppnådde sin master.

Vi ønsker med dette de nyvalgte lykke til med tjeneste, og vi ser fram imot et fortsatt godt og nært samarbeid med NMS. Og samtidig vil vi benytte anledningen til å takke avtroppende biskop Tomas Nyiwé  og avtroppende assisterende biskop Fomgbami Etienne for et godt samarbeid gjennom mange år. Med dette ønsker vi Guds rike velsignelse over det videre arbeidet i vår samarbeidskirke i Kamerun, EELC


Ny assisterende biskop i EELC
Adolphe TelessamIngen kommentarer: