onsdag 2. desember 2009

BISKOPINNVIELSEN

På søndag var det en stor dag i EELC. På første søndag i advendt, første dagen i det nye kirkeåret, ble Kirkepresident Rev. Dr. Thomas Nyiwe og hans assistent, Rev. Etienne Fomgbami, innviet til biskop og assisterende biskop.

Det ble en stor fest i det som fra nå av kalles katedral, Milleniumkirken ved stasjonen. Det var mange innbydde gjester, og vi fikk storbesøk av både Biskop Olav Skjevesland fra Den Norske Kirke, Svein Nybø fra ledelsen i NMS og Kåre Gjønnes fra landsstyret i NMS. Alle kom for å være med på innsettelsen. Det samme var en biskop både fra USA, fra Nigeria og fra andre Lutherske kirkesamfunn i Kamerun. Det manglet ikke på geistlige på denne gudstjenesten. Det må ha vært bortimot 100 prester fra EELC tilstede også.

Over 5 timer tok gudstjenesten, og jeg tror det var ny rekord for samtlige oss norske som var til stede. Men det var på ingen måte en kjedelig fest-gudstjeneste. Her avløste det ene koret det andre, og det var sang og dans. Også talen for dagen var klar i sitt budskap. Når vi nå går inn i ventetiden før jul der vi skal feire at Jesus kom for første gang, så må vi alle minnes på at vi venter også på Jesu komme for andre gang. Og mister vi blikket og oppmerksomheten fra det å vente på Jesus gjenkomst så vil vi også falle i distraksjoner og problemer og synd. Med blikket festet på Jesus, og med en forventning om Hans gjenkomst så vil vi kunne ha fokus på det viktigste i livet, og etniske forskjeller og andre uenigheter vil bli skygget over av kjærlighet til hverandre. Og Biskop Nyiwe sitt oppdrag er å lede kirka med blikket på Jesu gjenkomst. Flott, ikke sant?!

Det ble en fin festdag for kirka. Selv om kirka her er en fattig kirke som egentlig ikke har råd til å ha slike fester, så trenger kanskje denne kirka mer enn andre en markering omkring noe samlende. Så får vi håpe Biskop Nyiwe da kan ha en slik samlende funksjon i en kirke bestående av mange ulike etniske grupper, ulike språk og ulike kulturer og tradisjoner. Men fremst av alt så er det Jesus kristus som er kirkens hode og det er troen på Ham som samler kristne over hele verden.

(Bildene er tatt av Ole Henrik Kalviknes)



























Ingen kommentarer: