tirsdag 20. januar 2009

DNS PÅ BESØK PÅ AMITY SKOLEN

Idag var DNS (den norske skolen i Kamerun) på skolebesøk til Amity International School, skolen hvor Theodor går. Theodor gledet seg slik at han var første mann i seng igår kveld uten en klage, noe som er høyst uvanlig. Vi presiserte nemlig at siden den norske skolen skulle besøke skolen hans så måtte han se å stå opp tidlig og ikke komme for sent på skolen.

Og som sagt så gjort. For første gang siden han begynte i høst var Theodor på plass tidsnok til å også være med på oppstillingen på skolen sin før skolen begynner klokka åtte. Ikke verst.

Theodor kjørte sammen med pappa og Samuel som vanlig, da vi ikke ville røpe for Samuel at Theodor skulle få besøk på sin skole og ikke han. Tror det kunne ha blitt litt vanskelig å forklare.

Så klokka ti over halv åtte var Theodor på vei til skolen sin og ankom akkurat to minutter før alle vennene sine fra DNS kom. Og Theodor var stolt som en hane og stilte seg i rekken med sine klassekamerater og viste de norske elevene hvordan en ordentlig oppstilling gikk for seg; med sang og rim og dans og håndhilsning og ikke minst Kameruns nasjonalsang sunget for full hals på engelsk.















Etter oppstillingen delte de norske elevene seg inn i tre grupper som besøkte hver sine klasser. De minste elevene ble med inn i Theodor sin klasse. Der fikk vi en god presentasjon av alle elevene, de sang for oss, holdt en sketsj og sa på rim på engelsk. Theodor sang også en sang på engelsk, noe han syntes var litt flaut. Også de norske elevene måtte frem og synge en sang på norsk.



















Etter å ha vært i klassen til Theodor fikk vi en omvisning i de andre klassene, og elevene fikk sitte ned og ta litt del av undervisningen.























































I friminuttet var det godt med en liten pause og litt mat. Og det var godt å se Theodor i lek med sine klassekamerater også når de norske vennene var tilstede.
























Når friminuttet var over var det tid for å øve på masjeringen til den 11. februar. Da er det nemlig ungdommenes dag her i Kamerun; "Fete des jeunesses". Uka før denne dagen har man masse sport- og kulturaktiviteter på skolene, og dette avsluttes med en stor markering på byens paradeplass hvor alle skolene i byen møter opp og går i tog sammen. Og man kan jo ikke bare gå i tog, man må jo gå i takt, og dette må man øve på.




























Theodor gir som vanlig alt og anstrenger seg for å finne takten. Og etter et par forsøk så går førskolen framover, litt i takt og litt i utakt, mens de synger og roper rim sammen på engelsk. Etter dem er det grunnskolen sin tur. Da får også de norske elevene være med. Og Emanuel og Mikael får gå fremst av alle, hedersplassen i toget.















































Det ble nok en litt anderledes skoledag for skoleelevene ved DNS hvor de fikk se hvordan skolen til Theodor er. Det var nok spennende for begge parter dette besøket. Men mest stolt av alle var nok Theodor. Han fikk både vist skolen sin til sine norske venner, og han fikk vist sine norske venner til sine kamerunske skolevenner. Og alle var vi enige om at Amity var en fin og morsom skole.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fint å se barna på skolen. Slikt gleder en gammel mann!
Men jeg bare lurte på en helt annen ting. Hvor har det blitt av "Eriks tanker"? Jeg likte den nettsiden så godt. Men nå ser det ut til at det har stoppet opp og siden blir ikke oppdatert lenger. Håper virkelig ikke at Erik har sluttet å tenke! - Eller kanskje har han hatt for mye å tenke på? Svar imøtesees.

Hilsen fra Misjonsvenn

Familien Bischler sa...

Det skal vel sies at han har hatt en del ting aa tenke paa i det siste, saa helt tankeloes er han vel ikke ;O)
Han har vel rett og slett vaert i tankeboksen. Men jeg tenker nok at han kommer seg ut snart og setter ord paa sine tanker igjen. Og da er det nok grundig gjennomtenkter tanker, skal du se. Sandra