mandag 7. september 2009

FØRSTE SKOLEDAG

Det har vært en hendelsesrik helg med program både lørdag og søndag, og ikke minst idag som var første skoledag for alle guttene våre. Ja, derfor kommer det her hele tre blogginnlegg på rekke og rad.

Men idag var det altså første skoledag for gutta boyz. Både Theodor og Samuel har vært veldig spente, for de har skjønt at de skulle begynne på "den engelske skolen", som de sier, eller Amity som den heter. Aaron derimot tar ting mer som de kommer.

Også i år hadde vi fått noen til å følge guttene. Chèriff, som var Hald-student i fjor og som snakker godt norsk, har sammen med Benjamin hatt skoletrening med Theodor og Samuel i to uker nå før skolen startet. Og idag var Chèriff med til skolen som støtte til fremst Samuel og Aaron. Jeg tror nok de syntes det var betryggende med noen de kjente ved sin side som kunne oversette og hjelpe dem til rette.





















Samuel og Aaron går i samme klasse i Nursery 1. At Aaron begynner et år før tiden er det ingen som stusser på her. Det er helt normalt at barn begynner litt for små, og enda mer stas er det hvis de klarer å hoppe over et år og rykke opp en klasse. At vi lot Aaron begynne et år før tiden var mest fordi at Samuel og Aaron skulle kunne ha litt støtte i hverandre ved å gå i samme klasse. Å være de eneste hvite kan jo være en liten utfordring. Men Aaron var minst like stolt som sine brødre, og Samuel fikk frem storebroren i seg og har passa godt på lillebror idag. Håper det kan fortsette slik. Og Samuel kom stolt hjem og fortalte at han hadde vært både snill og still idag.

Theoodor skulle jo etter planen ha begynt på Den Norske Skolen inne på stasjonen i år, men siden der er så få elever ved Den Norske Skolen, og siden Theodor gikk på Amity i fjor og trivdes godt, så tenkte vi å prøve å la ham fortsette her også i år. Og han er jo ufattelig stilig i sin ordentlige skoleuniform med skjorte og slips og vest. Han matcher sin far, representanten.

Og som man pleier her i Kamerun, så begynte skoledagen med oppstilling, sang og masjering inn til klasserommet. Det var stolte foreldre som så sine små gutter inntre skoleverdenen, og det var tre fornøyde gutter som kom hjem til middag. Vi håper virkelig at de alle tre kan få trives godt på denne skolen i år også, slik som Theodor gjorde i fjor.














































Ingen kommentarer: