mandag 7. september 2009

GAVER TIL FORELDRELØSE


Rett før jeg reiste hjem til Norge for sommeren så arrangjerte Femmes Pour Christ gruppa mi (Kvinner for Kristus) en soirèe gatronomiquee (gastronomisk kveld). Det vil si at de lager i stand masse god lokal mat og så inviterer de gjester som kjøper en billett for å komme og spise. Femmes Pour Christ gruppa som jeg og linda er med i lagde til en slik soirèe, eller kveld, da vi hadde besøk i påsken. Og da vi nå kom tilbake etter sommeren fikk jeg hjemmebesøk av presidenten i gruppa og noen til. Først for å ønske meg velkommen tilbake, men også for å fortelle at det var viktig at jeg og Linda kom på neste kvinnesamling. Da skulle de nemlig planlegge hvordan de skulle bruke pengene de hadde fått inn på soirèen de hadde arrangjert for de norske gjestene.

Det ble bestemt å handle inn litt skolemateriell og litt mat og sko til gruppa med foreldreløse som sykehuset støtter. Som sagt så gjort. På søndag rett etter gudstjenesten ble det rigget opp til en liten fest i sykehuskapellet. Det var kjøpt inn ris, kladdebøker, penner, sandaler og lagd i stand et lite måltid til alle barna. Og det var veldig viktig at jeg og Linda var på plass, noe vi med glede var med på.



























Gruppa består nå av 60 foreldreløse, men hver dag møter sosialarbeiderne på foreldreløse som behøver hjelp og støtte, men kapasiteten til oppfølging begrenser seg forelopig til disse 60. I utgangspunktet hadde man satt 50 som en grense, men det er allikevel blitt til 60, og behovene er langt flere enn bare de.

Gruppa har månedlige samlinger, og sosialarbeiderne som jobber med dette på sin fritid, forsøker å følge opp barna som bor hos slektninger eller venner av familien. De støtter barna med noe mat, skolemateriell, helseutgifter og noe får skolepenger.

Gruppa har valgt et eget styre som har valgt seg en leder, en sekretær, en kasserer, en fritidsleder osv. På denne måten får barna selv engasjert seg og ledet gruppa med god hjelp og støtte fra de to sosialarbeiderne.

Og det var stor glede blant barna da de en og en kom fram og hentet sin ris, sine skolebøker og prøvde nye sko. Alt klart for skolestart som var idag, dagen etter festen. Når man har barn selv, så gjør det alltid litt vondt å møte disse barna som har så lite. Men allikevel er det godt å vite at det ikke skal så mye til for å hjelpe. En enkel kveld der vi koste oss med god kamerunsk mat var det som skulle til for å kjøpe inn litt skolebøker og mat til disse barna. Og det ble en flott ettermiddag der vi, mammaene (som vi blir kalt) danset og sang for barna. Og barna svarte på tiltale med tilsvarende sang og dans til oss. Utrolig flott.

























Ingen kommentarer: