torsdag 6. januar 2011

NORSK JUL PÅ AFRIKANSK



Med palstikk-juletre, flybårent pinnekjøtt fra gamlelandet og hjemmebakt pepperkakehus (bare det er en bragd i seg selv) så ble det tilnærmet norsk jul i Ngaoundere også. Litt nedtur var det kanskje at ingen av barna likte pinnekjøtt og heller ville ha fiskegrateng til jul neste år..... noe mor aldri kommer til å gå med på.

Men ellers hadde vi en flott julfeiring med norsk utegudstjeneste hvor blant annet Theodor og Bjørn var tekstlesere. Chantal som jobber hos oss reiste i bryllup i sør, og dermed fikk bestevennen til Theodor, Daniel (Chantals sønn) lov til å bo hos oss og feire norsk jul i år. Det var stor stas for både Daniel og Theodor og de andre barna. Også Delphine som er så nær en afrikansk nordmann vi kommer, feiret også norsk jul med oss. Og heldigvis så likte iallefall Delphine norsk pinnekjøtt.

Det blir ikke helt det samme pakke-kjøret når man bor i Afrika og feirer jul, men det er faktisk den delen av julen man savner minst når vi er her. Og det er utrolig godt å oppleve at barna blir umåtelige glade for en ny skjorte og bukse eller nye underbukser. Det er ikke mange fireåringer i Norge som danser i glede over slike gaver.

Andre juledag satte vi oss på toget sammen med Solbjørg for å feire nyttår sammen på Kribi. Også her fikk Daniel være med, og det var stor stas for ham da han aldri før hadde sett havet. Men det siste vi gjorde før vi satte oss på toget var å knuse mesterverket av et pepperkakehus for å ha med som niste på veien. Det er en tradisjon vi har fått her i Kamerun.

I Kribi ventet late dager, mye bading og enda mere iskrem. Der feiret vi også nyttår på stranda med flott buffet og koselig selskap. Det er nemlig ikke bare et offer å være misjonær, vi er også rikt velsignet med gode dager...

































































































Ingen kommentarer: