onsdag 19. januar 2011

TREFELLING PÅ AFRIKANSK VIS



Denne uka har det vært stor aktivitet på stasjonen. Vi har nemlig engasjert en gjeng til å kutte ned på de enorme mangotrærne som har stått bare noen få meter fra husveggene og skygget. Mest rundt vårt hus. Trærne har rukket å bli så store at det ikke har vært noen spøk å få kuttet på dem. For å kutte på så enormt store trær i Afrika hvor utstyret er så begrenset er virkelig en risikosport. Det eneste motorsag-mannen hadde av verneutstyr var en refleksvest og en hjelm som satt løst på hodet. Ellers ingenting.

Og de andre som jobbet med han hadde bare muskelkraft, gode klatreegenskaper og en mansjete. Det var til tider virkelig skummelt å se på der de stod i toppen av et tre og hugget den ene greinen etter den andre. Og da motorsagmannen klatret opp i treet med motorsagen i hånden uten å slå den av flyktet jeg fra huset og satte meg på verandaen hos kolleger resten av ettermiddagen for å slippe å være vitne til det hele.

Men jeg er mektig imponert at de fikk ned disse store trærne uten uhell (bortsett fra en grein som falt på et garasjetak). Da et enormt tre falt bare centimeter fra husveggen mens vi satt og spiste middag og jeg regelrett nesten satte maten i halsen, var kommentaren fra motorsagmannen med refleksvest: "Bien calculé" (godt beregnet).

Men nå er de i mål og jeg kan puste lettet ut. Og de som jobber på stasjonen er også veldig fornøyde. Gjengen som har jobbet her har nemlig hugget opp trærne og laget over 40 hauger med ved som i morgen skal deles ut på alle de som jobber på stasjonen. Det kan komme godt med for det er ordentlig kaldt her for tiden. Ti grader er ikke mye når man bor i murhus. Til og med denne Madamen har sikret seg et lite lager med ved.

Og nå strømmer solen inn i huset og om et par år har vi på nytt mango rett ved husveggen. Men denne gangen ikke høyere enn at vi får tak på frukten. Utrolig godt å ha fått unna gjort denne jobben.

Og til sist et lite bilde av to flotte Alladhier på stasjonen....











1 kommentar:

Marte sa...

Veldig tøff trefelling :) Og nydelige barn