lørdag 6. mars 2010

HUSBYGGING I BURKINA

For en tid tilbake så spurte Chantal, som jobber hos oss, om hun kunne få låne penger til å kjøpe seg ei tomt. Det fikk hun, og etter fast trekk i månedslønnen betalte hun tilbake for tomta hun hadde kjøpt. Chantal fikk så hjelp fra noen bekjente i Norge til å bygge seg et hus og de sendte over penger til dette. Hun innhentet så et kostnadsoverslag fra en bygningsmann, og da jeg skulle hjelpe til med aa regne over hvor mye penger hun hadde til rådighet så regna jeg aldeles feil og trodde at hun hadde langt mer enn nok til å finansiere huset.

Så frimodig satte hun gang. Helt til de hadde fått murt opp alle jordblokkene og pengene var slutt. Vi skjønte jo fort at vi ikke kunne la huset stå sånn uten tak når regnet kommer, for da vil jordblokkene bare bli ødelagt og investeringen være tapt for de som hadde sendt pengene. Nok en gang kom hjelpen fra Norge og til slutt fikk hun lagt tak på huset. Nå mangler hun bare murpuss på veggene og mure gulvet, men det er et arbeid som ikke haster og som Chantal nok kan spare fra lønna si.

Det ble et flott hus. Kanskje ikke så rart, for det har jo kostet en del også saa feil som jeg regna. Men her kan Chantal og Daniel bo både trygt og godt mange år fremover. Og Chantal er utrolig stolt.

Vi tok med familien Økland opp til Burkina for å være med og se på huset og for å oppleve boligkvartalet i Burkina bydel. Et utrolig flott sted. Ei dame som vi passerte priste Gud for at hun denne dagen fikk se de hvite. ”Før har jeg bare sett dem på lang avstand på TV, men i dag sendte du, Gud, dem nær slik at jeg skulle få se på dem ordentlig”. Alle lo.






































































































Ingen kommentarer: