søndag 7. mars 2010

UTE PAA TUR ALDRI SUR

I og med at vi ikke får så veldig mye besøk her ute, det er jo både langt og dyrt, så gjelder det å dra nytte av det når det er besøk på stasjonen. Jeg meldte meg derfor frivillig til å være med Ravinala-gruppe ut på dagstur til Tello-fossen og til misjonens feriested, Mballang. Og det er alltid gøy å dele med seg av sine opplevelser i Kamerun, vise litt av landet og ikke minst kunne få snakke om det man brenner mest for; nettopp det arbeidet NMS gjør her i Kamerun.

Det var leigd en buss for dagen, og da veiene ut til Tello ikke er så veldig gode så hadde veiene naturlige fastdempere som gjorde det umulig å kjøre for fort. Ganske praktisk egentlig. Men bussen hadde ikke aircondition, så vi måtte ha vinduene åpne. Men siden de bakerske vinduene ikke var godt nok åpnet ble bussen fylt av en enorm støvsky idet vi passerte en annen buss. Etter det var samtlige røde i både håret og huden. Vi så nesten litt sommerbrune ut hele gjengen.

Det ble en fin tur til fossen, og alle var enige om at det var et fint sted å besøke. På veien tilbake ville bussjåføren stoppe fem minutt ved en landsby langs veien for å hilse på tanta si. Jeg spurte da om vi kunne få bli med for å se litt hvordan folk bor på landsbygda. ”Ingen problem” mente sjåføren, og vi ble godt tatt imot og vist rundt. Et flott innslag på turen.

På tilbakeveien stoppet vi på misjonens feriested Mballang. Der ville alle av bussen før bussen krysset den siste broa. Dette syntes bussjåføren og assistentens hans var veldig festlig. På Mballang ventet Jonas, Tomas og Terese med nydelig salat og nybakte horn til lunch. Det ble et godt pust i bakken før vi alle gikk over broen igjen før vi satte oss i bussen og returnerte til Ngaoundere.













































































































































Ingen kommentarer: